Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TAYLAN DÜNDAR

Bazen denir ya, önemli olan skor değil, iyi oyun. İyi oyunun daha önemli olduğu maçlar vardır. Anadolu Efes içinse dünkü maç tam tersi durumdaydı. Mutlaka kazanması gereken bir maça çıktı Anadolu Efes ve zor da olsa, uzatmada da olsa gereğini yaptı.

Anadolu Efes maça istekli ve baskılı başlayarak karşılığını hemen aldı. İlk periyot sonunda Anadolu Efes için maçın geri kalanının kolay geçeceği zannediliyordu ama Brose Basket Bamberg takımı iyi bir geri dönüş yakalayarak Efesi yakaladı. Aslına, Brose Baskets takımının bu geri dönüşüne Anadolu Efesin yardım ettiğini söylemeliyiz. Kaçan faul atışları ve top kayıpları Brose Baskets'in iyi şut yüzdesi ile birleşince maçta kopma olmadı.

Anadolu Efes Eurolegue'de 3. Periyotları kötü oynuyor. Dünkü maçında 3. Periyot sonucu 21 - 15 Brose Baskets lehine. Anadolu Efes bu sezon Eurolegue'de 21 maça çıktı. Genellikle, devre arasına önde yada başa baş girdiği maçlarda üçüncü periyotu kötü oynuyor ve bu periyotları skor olarak kaybediyor. Sadece iki maçta bu periyotu iyi geçtiğini görüyoruz Efes'in. Cedevita Zagreb ve Panathinaikos maçları.
Anadolu Efes Eurolegue maçlarını 9 kişilik rotasyonla oynuyor. Koç Mahmuti Sinan Güler, Birkan Batuk ve Ermal Kuqo'yu rotasyona almıyor. Açıkçası Vujacic'in sakatlığından sonra bende Sinan Güler'in dakikalarının artacağını düşünenlerdendim ama yanıldım. Koç Vujacic'in dakikalarını da Farmar ve Shipp'e vermiş durumda. 

Anadolu Efes oyunu hızlandırdıkça başarılı oluyor. Oyuncu yapısı bu sisteme çok uygun. Aslında koç Mahmuti'nin kariyeri boyunca pek yaklaşmadığı bir sistem olsa da açıkçası, takım yapısı gereği hızlı hücumu oynamaya zorunlu kaldı diyebiliriz. Bu durum beraberinde Anadolu Efesin oyun içinde zaman zaman düşüşe geçmesine neden olabiliyor. Bu düşüşü hızlandıran unsurlar, hızlı oyun sonucu oluşan top kayıpları ve oyunun sete set kaldığı zamanlarda yaşanan kitlenmeler. Dün oyunun kitlendiği zamanlarda tüm takımın bir kez daha Gordon ve Farmar'ın eline baktığını gördük. Özellikle, böyle durumlarda, Gordon'un alçak post oyununu kullanmaya çalışarak yada Farmar'ın bire birleriyle skor bulmak istiyor Anadolu Efes. Gordon burada rahatça potaya gidebiliyor, yada asist yapıyor. Gordon dün skor anlamında şanssız olsa da maçı 11 asistle tamamladı.

Dünkü maçın Anadolu Efes için en olumlu tarafı Jordan Farmar'ın iyi oyunuydu. Kendisinden beklendiği gibi oynadı ve dün maçı izleyenler sahada tam bir yıldız oyuncu seyrettiler. Bazı oyuncular o son topu, en zor, en kritik topu potaya gönderebileceği an için yaşar. Dün Farmar'ın maçın kırılma anlarında potaya gönderdiği şutlar onun yıldız oyunculuğunun da ispatı gibiydi.




TAYLAN DÜNDAR Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250