Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TAYLAN DÜNDAR

Besiktas, evinde oynadigi maçta, Khimki takimina 80 - 75 maglup olarak Eurolegue TOP 16'ya kötü baslangiç yapti. Maçin kaybedilmesine neden olan 2 önemli unsur istatistik kâgidinda hemen göze çarpiyor. Top kaybi ve 3 sayi yüzdesi. Besiktas maç boyunca 20 top kaybi yapti. Eurolegue de, hem de TOP 16'da bu istatistiktik ile maç kazanmaniz çok zor. Her topun önemli oldugu Eurolege'de Besiktas 3 topu kenardan oyuna sokamadi. Maçin kaybedilmesinde diger önemli bir etkende 3 sayi yüzdesi olarak gözüküyor. Besiktas 27 / 8 ile %29'la 3 sayi atti. Maçi getirebilecek bos pozisyonlari buldu ama degerlendirmedi. Özellikle 4 numarali pozisyondan Markota ve Cevherden bu katkiyi alabilseydi Besiktas top kayiplarina ragmen maçi kazanabilirdi. 2 oyuncu toplamda 7 de 0 ile 3 sayi kullandi.

Besiktas defansini iyi yaptigi zaman daha iyi oynayan, bunu hücuma da yansitan bir takim. Top hücum da ne zaman paylasilirsa Besiktas skor bulmakta hiç zorluk çekmiyor, tersi durumda top Jerrels'in elinde kitleniyor. Jerrels ikili oyun bile oynamiyor, birebir oynayarak sayiyi bulmaya çalisiyor, beraberinde bütün düzen bozuluyor, diger oyuncular oyundan soguyabiliyorlar. Bu noktada Besiktas'in sahadaki besinde defansi her zaman sertlestirecek, defansi hatirlatacak birilerinin olmasi sart. Takima baktigimiz zaman Muratcan'in bu görevi basariyla yaptigini görebiliyoruz. O oyunda yokken de takimin ayni savunma motivasyonunda olmasi gerekiyor.

Besiktas kazanmasi gereken bir maçi kendi hatalari ile Khimki'ye hediye etti. Bununla beraber, Besiktas'in burada suan bu mücadeleyi veriyor olmasi zaten büyük basari. Ama bu maçla ilgili asil aci veren durum Besiktas'in kendi hatalari yüzünden maçi kaybetmesi, adeta kendi kendine yenilmesi oldu.

Maç ile ilgili bir parantezde Khimki oyun kurucusu Planinic'e açmak gerekiyor. Oyununun zirvesinde, sezon basindan beri çok formda, kendini 40 dakika oynamaya programlamis halde oynuyor ve maç içerisinde kendini çok güzel dinlendiriyor, saha görüsü, paslari, top hakimiyeti müthis. Ben onu izlerken basketbol adina büyük keyif aldim. Özellikle bir aralar çok moda olan uzun guard'larin günümüzde en önemli temsilcilerinden oldugu kesin.




TAYLAN DÜNDAR Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250