Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

AKHİSAR BELEDİYESPOR'UN SON SANİYE FOBİSİ

Hafta içi oynanan maçta deplasmanda İstanbul BŞB'ne son saniye de kaybeden Akhisar Belediyespor, kendi sahasında oynadığı Vestel maçında da son saniyede yıkıldı.

Oyuna pota altında Tyrone ve Morrow ikilisi ile başlayan Akhisarspor hücumda ve savunmada pota altında Knox'u geçemedi. Oyunun en kritik anlarında toplam 5 adet blok yapan Knox 21 sayı atarken, 11 de ribaund aldı.

Morrow'un Knox karşısında hücumda ve savunmada yetersiz kalmasına, guardların dış şutlarda isabet bulamaması eklenince, Vestel'in etkili savunması karşısında hem içerde hem dışarda sayı
 
bulamayan Akhisar Belediyespor buna rağmen oyuncuların hırsıyla oyunu dengede götürmeyi bildi. Ancak Knox karşısında maç boyunca pota altında yaşanılan büyük sıkıntıya rağmen, yüzdeli dış şut bulabilen ve size'ı Knox ile mücadeleye uygun Evren Yenice'nin oyuna alınmaması anlaşılabilir gibi değildi.
 
%25 gibi kötü serbest atış yüzdesine rağmen seyircinin desteğiyle maçı dengede götürmeyi bilen Akhisar Belediyespor Maçın son saniyelerinde Güven Esmer'in attığı 2 serbest atışında girmemesi nedeniyle sahadan 58 - 59 mağlup ayrılarak playoff'a kalma mücadelesinde çok önemli bir yara aldı.

Maçın yıldızı uzun zamandır sessizliğini koruyan Mert'ti. Mert, takımın ortalamasının üstündeki şut yüzdesi ile Tyrone Nelson ile birlikte Akhisarspor'a hayat veren oyuncu oldu. Tyrone'a yapılan sert savunma ve hakemlerin sert savunmaya göz yumması ise oyunun bir başka kırılma noktası idi.

Bu sene 4. haftada oynanan ve Akhisar Belediyespor'un kazandığı Pi Koleji maçında da;  bu haftaki Vestel maçında da hakem Ali Rıza Bozokluoğlu yönetimi ile tribünlerden yoğun tepki gördü.

Anadolu'da basketbolun yeşerebilmesi için hakem hatalarının minimum seviyede kaldığı bir lig ve basketbol dolu bir hafta geçirmeniz dileklerimle;İyi Çalışmalar
 




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250