Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

08-12-2016 SEZAYİ ERDÜL

Yıllar önce 1980 İhtilali sonrası, ağabeyimin Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden bulduğu bir torpil sayesinde, bu gün yerinde yeller esen, Bostanlı’da ki “ Egemen Kahvehanesi” yanında Spor Toto bayiliğini işletiyorduk. O günün şartları altında belirli bir yüzde ile kazanç sağlayıp zor günleri atlatmaya çalışıyordu ağabeyim.

Geçmişten gelen bir alışkanlık ile Spor Toto Genel Müdürlüğü statlara reklam veriyordu. Ve o günkü şartlarda kulüplere yapılan maddi katkıların dışında, spor tesislerine büyük katkı koyuyordu bu teşkilat. Ama şimdilerde dikkatinizi çekmemiş olmaması imkansız! birkaç yıldan beri Spor Toto teşkilatının paraları yandaş kulüplere reklam kaynağı yaratılarak peşkeş çekilme alışkanlığı yaratılmış durumda. Bu reklam pastasından kuyruğunu istenilen siyasal erke kaptırmayan, yönetimlerinde yandaşların yer almadığı kulüpler asla faydalanamamakta, kedinin ciğere baktığı gibi kara düşünceler içinde kalmaktadırlar. Böylesi kulüplerin bırakın düzlüğe çıkmasını, bir çaba bile gösterememekte, zor durumu düşmekte hatta puan silme ve para cezalarının ardı arkası kesilmemektedir. Spor Toto Genel Müdürlüğü olmadık sponsorluk işleri ile uğraşarak da paraları har vurup harman savurmaktadır.  Sanki hiçbir sponsor bulunulamazmış gibi, Sportif faaliyetlerde liglere kendi ismini verip dünyaları harcamakta bu teşkilat.

Şimdi gelelim İzmir’e. İzmir “GÂVUR İZMİR” ya, İlimizin tüm takımları da kurbanlık koyun seçildiler 3 yıl önce. Yılların Alsancak Stadı depreme dayanıklı değil denilerek yıkıldı tribünleri, demediler! Buraya prefabrik tribün yapalım, çim sahayı koruyalım, takımların maç oynamalarına engel olmayalım. Aynı iş Göztepe Gürsel Aksel ve Karşıyaka Statların da da farklı bir şekilde altı oyularak uygulandı. Şimdilerde Altay ve Kaf Kaf  2. lig de güreşiyorlar, Göz Göz ise biraz torpil ve de biraz da sponsorları belli, siyasal destek ile süper ligi zorluyor. Birinci liglerin yıllarca tozunu dumana katmış bu kulüpler, seyyar kulüp olmuş 2-3 yıldır değişik illerde deplasmana çıkar gibi komşu illerin sahasında müsabakalara mahkum bırakılmışlardı. Evet, tamı tamamına 3 yılı aşkın bir süre ve 3 ayrı sezon geçmiş ama yok edilen statlarla rahat bir şekilde karar almış iktidar, maalesef iş İzmir’e gelince “ben yaptım oldu” deme me ısrarını yaşatmaktadır sporseverlere.  İzmirliler gerçekte olan bir şeyin farkına hala varamamışlardır, İktidar! bu statlar konusunda Halkla, Yerel Yönetimi karşı karşıya bırakmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kanalı ile Yerel iktidarı pas geçebilecekken, maalesef “ben yapıyorum olacak” dememektedir.

Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün, bazı kulüplere reklam vermesi iyi bir alışkanlık değildir, bu yapılaşma aynı lig de top oynayan kulüpler arasında eşitsizlik ve adaletsizlik yaratmaktadır. Bu sponsorluklar yerine herkese eşit mesafede durup adaletli davranılmak gerektir. Zaten isim hakkı adı altında katkı verdiğin tüm kulüpler yerine bazı kulüplerle yapılan bu sponsorluklara son verilmeli, tesisleşmeler için yapılması gereken gerçek sponsorluk çalışmaları hayata geçirilmelidir. Bunun için ilk hedef ise İZMİR’dir.




SEZAYİ ERDÜL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250