Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 RECEP ESER
RECEP ESER

RECEP ESER

DİYARBAKIR’DAN NEW YORK’A BASKETBOLCU

New York'a yolcumuz var ey asil sehir Diyarbakir, ey büyük ülke Türkiye. Baglar Belediyesi Genç Takim Kaptani Ramazan ÖZKAN kardesimizi gönderiyoruz Amerika'ya. Çünkü her yil Amerika'ya oyuncu denemesi için çagrilan Baglar Belediyesi oyuncularimizin ardindan Ramazan kardesimizi israrla New York'un Syracuse Academy of Science Charter School (SASCS) üniversitesi, üniversitelerinde kalici olarak, orada oynamak, ve orada okumak üzere çagrildi.

1993 dogumlu olan kaptanimiz Istanbul'da yapilan seçmelerde Fenerbahçe, Anadolu Efes, Besiktas, Galatasaray ve diger birçok büyük takimimizdan yetisen oyuncular arasinda yapilan seçmeler sonucunda kendini kanitlayip bu basariyi elde etti.

Kaptanimiz bu okulda burslu okuyacak ve Insallah NBA bir alt ligi olan NCAA (Amerika Üniversite Liginde) oynayacak. Bu olay bizim için gurur verici bir olay. Bunu biz basardik. Güneydogu Anadolu Bölgesinden çikti bu basari. Lütfen bunu iyi degerlendirin. Batidaki diger güzel illerimizde degil. Buradan Diyarbakir'dan çikti bu. Bunu herkes duysun lütfen. Özellikle Federasyon yetkilileri. Bakin Diyarbakir'dan neler neler çikiyor. Daha da çikacak inanin buna.  

Peki buraya nasil gelindi. Ramazan kardesim 6 yildir basketbolun içinde. Onu basketbolla tanistiran kisi sevgili Gökhan YILDIRIM hocamiz. Onun yetenek oldugunu sanki ilk görüste anlamis, takima kazandirmisti. Bana her zaman " Recep abi bu çocugu izlesene. Ileride çok iyi olacak" diyor ve üzerinde çok duruyordu.

Tabiî ki yalniz Gökhan hoca ile degil, Baglar Belediyesinin de büyük destekleri oldu. Ramazan ve Ramazan gibi nice oyuncularin yetismesinde Baglar Belediyesi'nin basketbola verdigi destek yatmakta. Adeta bir basketbolcu fabrikasi gibi çalismaktalar. Bu basarida en büyük destekte Dicle okullarindan geldi. Dicle Okullari yetkilileri ve Sevgili Ismail SAYILI hocamizin destekleri ile Ramazan ve onun gibi bir çok gencimizi okullari bünyesine katarak hem egitimlerine hem de Basketbollarinin gelismesinde büyük katkida bulundular. Gökhan YILDIRIM, sevgili Remzi ATLI ile beraber basta Ramazan ve diger oyuncularla beraber çok çalistilar. Takdir edersiniz ki bu basari çalismadan gelmez. Simdi de bu çalismanin meyvelerini hep beraber topluyoruz.

Ramazan kardesim Amerika'da Diyarbakir'i, Bölgemizi, Türkiye'yi temsil edecek. Inaniyorum ki bunu da en iyi sekilde yapacak ve daha çok çalisacak. Ona destek olanlari da mahcup etmeyecek.

Bu basaridan dolayi emegi geçen herkese çok tesekkürü borç biliyorum. Ve yine Diyarbakir'li bir basketbol adami olarak Diyarbakir adina Ramazan kardesime bizlere böyle bir gururu yasattigi için tesekkür ediyorum. Bilmelisin ki basta annen, baban, kardeslerin, tüm Baglar Ilçesi, Tüm Diyarbakir, tüm Bölge ve Tüm Türkiye seninle gurur duyuyoruz. Basarilar insani simartmaz daha da kamçilar. Bunu bildigini de biliyoruz. Ve bu bilgi ile basarili olmak için daha çok çalisacaksin ona da inaniyoruz. Yolun açik olsun Ramazanim.

‎Bir hatirlatmada daha bulunmak istiyorum. Samsunda düzenlenen ve bu sene 10.yapilacak olan  Ülker Basketbol Minikler Senligine ilinizi kizlar ve erkeklerde temsil edecek Namik Kemal Ilk Ögretim Okulu Spor Kulübüne yapilacak olan basketbol senliginde basarilar diliyorum. 

Bir baska yazida görüsmek üzere herkese mutlu günler dilerim.




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250