Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

07-10-2022 NEJAT SAYMAN
Son 2 yılın şampiyonu Efes Euroleague'e evinde galibiyet ile başlayıp sezona moralli giriş yaptı. Tıpkı Fenerbahçe gibi Efes de kadrosunda hatırı sayılır adette değişikliğe gitti. Bunun sonucu hemen ortaya çıkmaz. FB ve Efes'e 2 ay zaman gerek yeni kadro ve oyun mantığına adapte olabilmeleri ve birbirlerini net tanıyabilmeleri için. Micic standart performansına yakın oynarken hücum düzeninin henüz oturmadığı görüldü. Lacivert beyazlıların çok fazla faul yapmaları yeni kadronun uyum sorununu henüz aşamadığını gösterdi. İlk maçın Kızılyıldız'a denk gelmesi gecenin rahatlatan ayrıntısıydı.
Sırp ekibinin 3 guardı Ivanovic-Markovic ve Adams'ın toplamı 1(BİR) guard etmedi. Hücumda ne oynadığı belli olmayan,yeteneği kısıtlı guardlar ile penetre etmekten başka bir şey düşünmeyen Kızılyıldız çember altını da çok verimsiz kullandı. Aslında Martin ve Bentil gibi 2 sert ve tecrübeli uzunu kullanmak için hiç bir şey yapmadılar. Toplamda Koç uzun süre takımın başında kalabilecek bir hava vermese de Sırplar'ın aşırı sabrı nedeniyle belki durumu kurtarabilir diye düşünüyorum.
Maçın seyir zevki neredeyse hiç yoktu. Efes yeni kadronun uyum sorununu yaşarken Kızılyıldız'ın ne yaptığını sanırım kimse anlamadı. Bu sezon çok umut veren bir görüntülerinin olmadığı kesin.
Sonuçta Efes geçen 2 sezona göre kazanarak başlayıp daha iyi olabileceğini ve iddiasını sürdüğünü kanıtladı. Ancak önümüzdeki maç trafiği Efes'i çok zorlayabilir. Beaubois'ın sakatlığının ciddi olduğunu sanmıyorum. Geçiş dönemlerinin zorluğunu yaşayan Efes için en zor dönem olduğu kesin. Bu bölümü hasarsız ya da çok az hasar ile kapatabilirlerse play-off çok erken iddialı hale gelebilirler. Bu sezon güç dengelerinin yakınlaşması ve çok sert takım adedinin artması sezonun çok zor ama seyir zevki olarak müthiş geçeceğini gözterdi.



NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250