Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

16-05-2016 MERT ERBOY

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi Final Grubu, dün oynanan müthiş maçla sona erdi ve bir üst lige yükselen ikinci takım Becker oldu.

Öncelikle maça biraz değinelim. Bir gün önce son saniyede lig şampiyonluğunu yitiren Becker için maçın hiç kolay geçmeyeceği ortadaydı. Rakip ise ilk gün kaybettikten sonra arka arkaya 5 maçını kazanmış ve bir gün önce beklediği skor gelmişti.

Ekiz Yumurta Foça, psikolojik travma geçiren Becker karşısında maça iyi başlamıştı. Gülizar Sezer ve Pelin Gürçavdı önderliğinde 7 sayıya çıkan farkı Gizem Yavuz ve Pınar Turan eriterek çeyrek sonunda Becker’i öne geçirdiler. İşte bu 2 dakika 51 saniyelik bölüm, Becker'in silkinişi ve bir gün öncesini unutması oldu. İkinci çeyrek de Ekiz oyuna ağırlığını koymaya çalışsa da Şirin Altuntabaklı’nın 3 sayılık basketleri buna izin vermedi. Üçüncü bölümde Becker, kadro derinliğiyle ve kenardan aldığı katkıyla yavaş yavaş ivme kazanmaya başladı. Esra Şencebe ile çemberi döven Ekiz son bölüme girilirken 7 sayı geriye düştü. Gülizar Sezer’in olağanüstü çabasıyla farkı azaltmaya çalıştı Foça ekibi. Hatanın bir sezona mal olacağı bölümlerde iki takımda uzun süre sayı bulamadı. Bitime 1:21 kala yine Gülizar Sezer farkı 2 sayıya indirdi Ekiz adına. Gizem Yavuz ise son noktayı koydu ve Becker sahadan galibiyetle ayrılarak TKBL’ye adını yazdırdı.

***

Başkan Volkan Kebir ve eşi Burcu Kebir’in maç sonu sevinci ise görülmeye değerdi. Sezon başından beri takımlarının başından bir an olsun ayrılmayan, umutlarını son saniyeye kadar yitirmeyen bu ikiliye teknik ekip ve oyuncular hedefe ulaşarak karşılığını verdiler. Becker’in savaşı asıl bundan sonra başlıyor. Geçen sezon yapılan hatalardan ders alınarak daha sağlam ve emin adımlarla yürümesi şart. İzmir de kadın basketbolundaki bu büyük şansa kendi adına sahip çıkmalı...

***

Ekiz Yumurta Foça ise hatalı transferlerin ve yanlış organizasyon yapısının kurbanı oldu. Belki çekilen olası takımlarla TKBL’ye yükselecekler ama bu bir başarı mı sorgulanmalı. Ve tüm iyi niyetiyle bir şeyler yapma çabasında olan Hamdi Ekiz başkanlığındaki yönetime de bu başarısızlığın hesabı verilmeli. Çünkü daha önce örneklerini çok yaşadığımız gibi basketbola değer katmaya çalışan Ekiz Yumurta gibi sponsorların yaşadıkları hayal kırıklıkları sonrası basketbola tövbe etmeleri olası...

***

Bu üç takımın ardından ara transferde doğru isimleri kadrosuna katan Çekmeköy Belediyespor 4.sırada kendisine yer buldu. İzmit Belediyespor ve Dostlukspor hayal kırıklığı yaşarken; Urla Pera ve Bayraklı Beledyespor’da turnuvaya mütevazi kadrolarıyla renk kattılar.

***

Turnuvanın en değerli oyuncusu bu ödülü gerçekten hak eden Kırçiçeği Bodrum Basketbol’dan Melek Bilge oldu. 11,7 sayı-7,4 ribaunt-1,28 blok ortalamasıyla final grubunu tamamlayan Melek Bilge, takımının şampiyonluğundaki kilit isimdi.

Bayraklı Belediyespor’dan Burcu Alakuş ise 16,8 sayı ortalamasıyla sayı kraliçesi oldu. Onu Urla Pera’dan 16,1 ortalamayla Şebnem Özçelik ve 14,4 ortalamayla Becker’den Gizem Yavuz takip etti.

Ribaunt kraliçesi 11 ortalamayla Becker’den Aslı Sevinç olurken; asist kraliçeliğini Deniz Boz 5 ortalamayla elde etti.

***

Statü açısından saçma sapan bir lig olan kadınların bu en alt liginde gerekli değişiklik yapılmazsa sezonun ikinci yarısında Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi adı altında oynayan takımlar; seneye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nden devam edecekler. Yani bir sezonda hem lig yükselip hem de ligden düşmüş olacaklar. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu konuya el atarak gerekli düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçirmesi dileğiyle...




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250