Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

12-05-2016 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

TKB2L Final Grubu'nda 3 takım ''Devam''; 5 takım ''Tamam''

Muğla’da devam eden Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi Final Grubu’nda beşinci günün ardından tablo yavaş yavaş netleşmeye başladı. 
Aslında netleşen tablo zaten turnuva öncesi de öngörülen bir durumdu. Sürpriz galibiyetler gelmeyince ligin en yüksek bütçeli üç ekibi Becker, Kırçiçeği Bodrum Basketbol ve Ekiz Yumurta Foça son iki güne girilirken iddiasını sürdürürken; Bayraklı Belediyespor, Çekmeköy Belediyespor, İzmit Belediyespor, Dostlukspor ve Urla Pera ilk iki yarışında havlu attı.
***
Beşinci günün ilk maçında Beckerspor, Bayraklı Belediyespor’u geçerken zorlanmadı. Size olarak rakibinden çok üstün olan Becker’in 59-24’lük ribaunt üstünlüğü ve 31’de 16 (%51,6) gibi yüksek 3 sayılık yüzdesi maçın özeti. Mütevazi kadrosuyla mücadele eden Bayraklı Belediyespor’da ise Burcu Alakuş yine parlayan isimdi. 
***
Gruplarda müthiş çekişmeye sahne olan iki maç oynayan Ekiz Yumurta Foça ve Çekmeköy Belediyespor günün ikinci maçında karşı karşıya geldiler. İlk yarıda Tuğçe Kanat ve Dilek Dedeoğlu düellosu şeklinde geçen maçın ikinci yarısında sert savunmayla galibiyete uzanan Ekiz Yumurta Foça oldu. 
***
Günün üçüncü maçında İzmir Belediyespor ilk çeyrek sonunda yakaladığı 9 sayılık farkı (13-4) maç sonuna kadar korumayı başardı ve final grubundaki ikinci galibiyetini alırken; Urla Pera’nın yenilgi sayısı dörde yükseldi. İzmit Belediyespor’un tecrübeli ismi Banu Toker’in yaşadığı şanssız sakatlık ise her iki takım adına galibiyet ve mağlubiyetin önüne geçti.
***
Seda Deniz, İrem Naz Topuz ve Fatma Ata’dan yoksun Dostlukspor ise güçlü Kırçiçeği Bodrum Basketbol’a direnemeyerek 64 sayı farkla mağlup oldu.  Bodrum temsilcisinde süre alan 12 oyuncu da sayı atarken; Melek Bilge 16 dakikaya 16 sayı-8 ribaunt-3 asist sığdırdı.
***
Yarın turnuvaya bir günlük ara verilecek. Ardından herşeyin netleşeceği son iki güne girilecek. Cumartesi günü Kırçiçeği Bodrum Basketbol-Becker; Pazar günü ise Becker-Ekiz Yumurta Foça maçları TKBL’ye çıkacak iki takımı belirleyecek.
Kırçiçeği Bodrum’un son gün Urla Pera ve Ekiz Yumurta Foça’nın Cumartesi günü Bayraklı Belediyespor karşısında alacakları olası galibiyetler ile oluşacak senaryolar ise şu şekilde;
Cumartesi günü Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Becker’i mağlup ederse şampiyonluğunu ilan edecek. Ertesi gün oynanacak Becker-Ekiz Yumurta Foça maçının galibi lige adım atan ikinci takım olacak.
Eğer Becker, Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u yener, Ekiz Yumurta Foça’yı da yenerse Kırçiçeği Bodrum Basketbol ile beraber TKBL’ye yükselecek.
En karışık senaryo ise Becker’in Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u yenmesi ve Ekiz Yumurta Foça’ya kaybetmesi durumunda yaşanacak. Bu olasıklıkta üçlü averaj devreye girecek.  Üç takımın birbirleriyle yaptığı maçlardaki averajına bakılacak. Ekiz Yumurta Foça’yı 22 sayıyla yenen Bodrum ekibi Becker’e çok fazla farkla kaybetmezse en avantajlı takım konumunda. Becker ise bu durumda Ekiz Yumurta Foça’ya belli bir sayıyla yenilse bile üst lige yükselecek. Yada tam tersi Ekiz Yumurta Foça lige yükselebilmek için Becker’e belli bir sayıda fark atması gerekecek.
***
Turnuva boyunca zaman zaman savunmasıyla öne çıksa da diğer iki rakibine göre skor bulmakta çok zorlanan Ekiz Yumurta Foça’nın son gün Becker karşısında neler yapabileceği soru işareti. Hele ki üçlü averaj durumunda da en dezavantajlı takım durumundayken. 
Kırçiçeği Bodrum Basketbol ve Becker ise hem sezon boyu hem de turnuva süresince TKBL’yi hak eden görüntüleriyle bakalım sürprize izin vermeden ipi göğüsleyebilecekler mi?

 




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250