Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

14-05-2016 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

Kırçiçeği Bodrum Basketbol TKBL biletini söktü, aldı...

Türkiye Kadınlar Basketbol Final Grubu’nda 6.günün ardından Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne çıkan ilk takım Kırçiçeği Bodrum Basketbol oldu.

Nefesleri kesen maçın sonunda Becker’i mağlup eden Kırçiçeği Bodrum  Basketbol, son maçlar öncesinde şampiyon olarak adını TKBL’ye yazdırdı.

İki takımda tutuk başladı maça. Öyle ki ilk çeyrekte toplam sayları 19’da kalmıştı. İkinci çeyrekte ise Gizem Yavuz’un müthiş performansıyla gelen 13-0’lık seri bir anda rüzgarı Becker’e döndürdü. Üçüncü çeyrekte bu sefer Melek Bilge sahne aldı Bodrum ekibinde. Pota altını delik deşik etti Becker’in... Gizem Yavuz ile oyunda kalan Becker, son bölüme bir sayı geride girdi.

Son çeyrek ise nefesler tutulmuştu. Deniz Boz’un erken 5 faul alması handikap gibi gözükse de İrem Tulgar ve Belgin Onbaşı Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u 7 sayı öne fırlattı. Nazlı Güler ile maça asılan İzmir ekibi, Pınar Turan’ın 3 sayılık basketiyle son 48 saniyede öne geçti. İkişer hücumu boş geçen iki ekipten Kırçiçeği Bodrum Basketbol 1 saniye kala İrem Tulgar ile bulduğu basketle şampiyonluğunu ilan etti.

Kırçiçeği Bodrum Basketbol’un 19 asistine karşılık Becker’in maç boyunca 7 asistte kalması maçın özeti diyebilirim. Pota altında Aslı Sevinç’ten beklediği katkıyı alamayan ve Şirin Altuntabaklı’dan istediği şut verimi de gelmeyen Becker, işini son maça bıraktı.

Kırçiçeği Bodrum Basketbol ise son saniyeye kadar maçı isteyerek; şampiyonluğu söktü aldı adeta.

Nokta transferler ve doğru ekip

Sezon başında kulüp başkanı Yiğit Özmen yanına Ömer Petorak ve Hakan Yörükoğlu gibi tecrübeli isimleri alarak yola koyulmuştu. Bodrum Belediyesi’nin desteğinin yanına bir de Kırçiçeği eklenince, temeli sağlam organizasyon emin adımlarla hedefe kilitleniyordu. Nokta transferler ve doğru ekip şampiyonluğun kilidini açtı. Aynı çalışma temposu ve ciddiyet sürdüğü sürece Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u iki sene sonra Avrupa’da izleyebiliriz, benden söylemesi... Tüm ekibin emeğine sağlık...

***

TKBL’ye bir bilet kaldı...

Şimdi gözler TKBL için son biletin sahibinin bulunacağı Becker-Ekiz Yumurta Foça maçına çevrildi. Sezon içinde iki takım da birbirlerini birer kez yendiler. Turnuvaya çok kötü bir mağlubiyetle başlayan Ekiz, sonrasında 5 maçı kazandı ve moralli. Becker ise 5 maçlık galibiyet serisinin ardından çok yorucu bir maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Soucu kestirmek güç olsa da oyun kurucu bölgesindeki farkla Becker’i bir adım önde görüyorum. Bakalım neler olacak yarın göreceğiz...




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250