Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 CEM ÇAĞAL

Benim kösem basketbol sitesinde farkindayim..
Çünkü birkaç kisiden kulagima çalindi..  "basketbol" çok az geçiyormus yazilarimda..Hatta sporun çok disinda kaliyormusum..30 senelik kokoreççide  hiç kimsenin "bagirsak" tan bahsetmemesi gibi birsey sanirim bu durum..
Hirvatistan - Türkiye rövans maçi.46.saniye oynaniyor..spiker ‘' müthis basladik ne diyorsunuz ? ‘' diye soruyor yorumcuya..'' Umarim ayni hirs ve motivasyonla devam ederiz ‘' diyor yorumcu..Adamin birinin yolda buldugu bigudinin sahibi kiza asik olmasi gibi..
Basketbol Euroleague maçi.. yorumcu konusuyor...'' bunlarin birini atip birini kaçirsak bile,onlar atamazsa son top bize kaliyor ‘' ..Belli ki biri ona maçi Stevie Wonder da dinleyecek elinden geleni yap demis..
Yani yeterince ehil yorumcu..yazar çizer  var memlekette..
Zaten herkesin bildigi seyi biraz dövünerek..ya da sövünerek yorumlayanin bir parça averaji oluyor bütün numara bu..
Benimse bütün derdim insanlarin gerçegi ve giderek dejenere olan toplum degerlerini korumaya çalismak..
Çünkü benim oyuncularim bu toplumun içinde büyüyorlar..Tipki sizin çocuklariniz gibi..
Eskiden aksam olup da eve girdigimde hiç böyle birsey çalinmazdi içime..Ama son günlerde o sesi daha çok duyar oldum ‘' iyi hadi bugün de basini derde sokmadan yirttin ‘'
Tahammüllerimiz mi azaldi acaba..ya da kaybedecek hiçbirseyi olmayanlar mi çogaldi?
 Bence ikisi de ..
Düne kadar tavir koydugumuz adamin bugün barakasina tav olup .. diger tarafta milli formayi milyonlar karsiliginda kirletenlerin pesinde kosmaya çalisanlari izlemek koyuyor bana çok..Saka gibi geliyor olan bitenler..
Bet sesli manken emeklisinin Eurovision' a gitmeye ramak kaldigini hissetmek bana koyuyor..
 dört camini ve teybini köküne kadar açip bu yetmez daha çok gürültü daha çok magandalik deyip egzosuna çizikler attiranlarin hergün çogaldigi memlekette reytingleri de bu seviyeler belirliyor dogal olarak.
Temiz giyinen..iyi ruhlu..saygili..samimi..isinde gücünde  insanlari özlüyorum..
Eskiden bahçe sinemalari vardi..Aksamlari gazete külahinda 75 kurusluk ayçekirdegi alir giderdik..Hiç unutmam birgün arka siralardan bir amca kapidaki biletçiye bagirdi...''hemserimm kapiyi kapat cereyan yapiyorr ! ‘' ‘' Hemen abimm..'' deyip kapatmisti o da..Kimseden de çit çikmadi..Hatta Ediz Hun bile dönüp bakti gibi geldi bana  ..Sadece bir iki kisi ‘' evet..evet cereyan yapiyordu..Oh bak böyle iyi ! ‘'...dedi gibi hatirimda kalmis hepsi bu..
Safti..belki trajikomikti..
Ama bence samimiyet buydu..
Açliktan ölmek üzere olan Afrikali minik kizin bir deri bir kemik eline cindy bebek tutusturmak degil..
Simdi arkadan konusmak gibi olmasin ama..
Bence bütün suç Hiddink'te..




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250