Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 CEM ÇAĞAL

Internette ki paylasim sitelerinin ve telefonla mesajlasma hastaliginin gençlerin konusma ve kendini ifade etme becerisini giderek nasil yok ettiginin herhalde farkindasinizdir... Zaman zaman bize kabalik..umursamazlik..saygisizlik gibi dönen cevaplarin nedeni de bu..Onlar cevaplarinin renginin ya da içeriginin farkinda bile degiller muhtemelen..Çünkü  konusmayi unuttular..

Yakin döneme kadar " ay inanmiyoruuuummm.. oha oldumm yaneee kizlari " vardi.. Simdi yeni trend "s" leri söyleyememek... Bu daha da kötü... Çünkü konusma tipinin psikolojik dönütlerine ( speech-type interaction ) göre bebek diline keskin dönüs yapmak hele bunu sürüden dislanma korkusuyla gerçeklestirmek yetenekleri daha da körlestiriyor... Ve saskin demeyelim de yüze daha güven vermeyen bir ifade yüklüyor...

Bunun en trajikomik reaksiyonunu bir gün yanlislikla ayagina bastiginiz bir kizdan duyabilirsiniz ..

" Aptal seyy "

Aman genç beyler dikkat... 9 yasindaki kardesine 1,5 ay öncesine kadar pekala Serafettin diyebilen bir kiz son günlerde ayni çocuga israrla Serafettin diyorsa..bu kizda ciddi bir özenti hastaligi var demektir... " Özenti " birçok kötüye gidisin belirtisidir..

Siz siz olun  sizden hoslandigini söyleyen bu kizdan hemen uzaklasin...

" Iyi bir egitim" ,  " Basarili bir meslek kadini " , "Mükemmel bir es " , " Iyi bir anne... "

Eger akilliysaniz ve alici gözüyle bakarsaniz bunlari gerçeklestirmek için çaba gösteren kizlari pekala digerlerinden ayirt edebilirsiniz...

Dikkat ettiyseniz sizin için olmazsa olmazlardan bir özelligi; yani " güzelligi " agzima bile almadim...

Ha... Siz benim kadar sansliysaniz ve hepsini bir arada bulabilecek kadar sabirli ve seçiciyseniz ne ala...

" Gerçek kiz arkadasi " seçmek için... Ders mi ? Kafe mi ? gibi sinama testleri uygulayabilirsiniz örnegin.. Tabi sonsuza kadar ders diyen ve gözlerinin herbiri farkli yerlere bakan kizlardan bahsetmiyorum..Ben sizin yerinizde olsam egitim gibi gelecekle ilgili gayretlerini ve çalismalarini  her zaman öncelikli tutan ama bunun yaninda sosyal yani çok güçlü,spora ya da sanata da zaman ayirabilen ve bilindik özenti ve gününü gün eden akranlarindan çok farkli bir kizla arkadaslik etmeyi her zaman yeglerdim.

Çünkü bu tür genç kizlar her zaman sizin de eger varsa eksik yönlerinizi gidererek statünüzü gelistirir.Ya da belki söyle söylemek daha dogru olur..digerleri gibi statünüzü geriletmez.

Geçici yaz asklarinin büyüsüne kapilmis ..önceligi farkli olan ve bu tavsiyelere kulak asmayan genç beyler olabilir..Onlara da bol sanslarr..

Haftaya ‘' Genç Hanimlara tavsiyeler ‘'..




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250