Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

07-10-2022 AVNİ ERBOY

Basketbol Süper Ligi başladı.
Öyle bir start aldı, ligin ne kadar zor geçeceğini ortaya koydu. Karşıyakalı antrenör Engin Gençoğlu’nun geçen yıl lige çıkardığı Konyaspor BSL’indeki ilk maçında deplasmanda Beşiktaş gibi güçlü bir ekibi yendi. Gençoğlu karakterini sahaya yansıtacak tarzda bir takım kurmuş. Çok can yakacağa benziyor…
Aliağa Petkim deplasmanda kazanan ve lige moralle giren bir başka ekip oldu. Denizli deplasmanında Merkezefendi Belediyesi’ni yenerken ortaya koyduğu oyun ile geçen yıl yaşadığı korkudan ders almışa benzediğini kamuoyuna aktardı.
Bir başka rakip salonun kazananı da Bursaspor oldu. Gaziantep Basketbol karşısında zaman zaman farkı açtığı karşılaşmayı rahat oyunla 19 farkla kazanıp, geçen yılki havasına devam ettiğini kanıtladı.
Ligin bir başka yenisi Manisa Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk için kadro kuran basketbolun ağır topu Pınar Karşıyaka’ya Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda o muhteşem seyircinin önünde kafa tuttu. Ancak kazanmaya gücü yetmedi. Kaybederken rakiplerine “Beni hafife almayın. Kolay lokma değilim” mesajını yolladı.
Avrupa Şampiyonu Anadolu Efes ve Euro ligin güçlü ekibi Fenerbahçe Beko ilk hafta Galatasaray ve Bahçeşehir Koleji karşısında zorlanarak kazanılarken, ligin ne kadar zorlu geçeceğine adeta damga vuruldu!
Haftanın en rahat galibiyetini Tofaş, Büyükçekmece karşısında farklı skorla aldı. Ligin açılış maçında Türk Telekom yenilenen kadrosuyla Darüşşafaka’yı fazla zorlanmadan yenerken, geçen yıldan daha iyi olacağını gösterdi.
Kafa kafaya giden karşılaşmalardaki heyecan seyredenleri mutlu etti.
Zaman zaman maçlardaki düdükler, daha ilk haftadan hakemlere de “aman ha…” mesajını iletmek “yararlı olacak” havasını yarattı.
Ligin ikinci haftası bugün tek maçla başlayacak. Basketbolu seviyorsanız şehrinizdeki takımı yalnız bırakmayın ve tribünlerdeki yerinizi alarak basketbol keyfini yaşayın. Bu önerimizi kulak arkası etmeyin…
Potada haberlerden uzak kalmak istemiyorsanız da, size basketbolig.com web haber sitesini öneriyorum. Doğru haber, kaliteli yorumları bulabileceksiniz.
Türkiye Basketbol Ligi’nde heyecana tanık olmak üzere ilk düdük sesini bugün Bodrum’dan duyacağız…. Geçen yılın şampiyonu Çağdaş Bodrumspor, Samsunspor önünde ter döktü. Yarın ligdeki tek İzmir temsilcisi, geçen yıl hayal kırıklığı yaratan ve bu yıl da kupada sıfır çeken Bornova Belediyesi Karşıyaka ilk maçını Altındağ’daki Atatürk Spor Salonu’nda Haremspor ile yapacak. Yeni teknik heyet ve yenilenen kadrosuyla bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkacak?
Bir başka Egeli de Balıkesir Büyükşehir Belediyespor. Her yıl güçlü kadro oluşturan ancak beklenen başarıları alamayan Bengi Diyarının temsilcisi bakalım lige Ankara deplasmanında başlangıç yapacak. En üst ligde yıllarca görev yapan tecrübeli antrenör Ozan Bulkaz’la Balıkesir’in alacağı sonuçlar merak konusu…
Kadınlar Basketbol Liginde ilk iki maçından bir galibiyet ve bir yenilgi alan yılların deneyimli takımları Urla Belediyespor ile  Edremit Belediyesi Gürespor yine bildiğiniz gibi…  Turgutlu Belediyespor ilk iki maçını kaybetti. İzmir temsilcisi olarak son yıllarda mücadele eden Karşıyaka Çarşı Koleji ilk iki maçını farklı skorlarla (103-46 ve 93-50) rakibine boyun eğerken bir anda “averaj takımı” havası yarattı. Neredeyse yarı yarıya farklı skorlar inşallah bu ekibimizi demorolize etmez, en kısa zamanda toparlanır.
Her yıl değişen basketbol takımlarıyla ilginç bir lig olan 2. Ligde (TB2L) bu yıl müracaat eden ve para yatıran pek çok yeni kulüp lige alındı. Çekilen kura sonucunda A Grubunda geçen sezon hiç galibiyet alamadan ligden düşen Akhisar Belediyespor, Ege Üniversitesi, B Grubunda Karşıyaka Belediyespor, İlkler Şehri Uşakspor ve C Grubunda Nazilli Belediyespor Ege temsilcileri olarak yer aldı.
15 farklı şehirden 39 takımın 4 grupta mücadele edeceği maçlar 11 Kasımda başlayacak.
Geçen yılki mahalle liglerdeki uygulamadan vazgeçilip, yeniden oluşturulan Erkekler Bölgesel Ligde Ege’den Denizli Çamlıkspor, ESA Bodrum, İzmir Bossan, Muğla Üniversitesi, Söke Belediyespor, İzmir Tek Hedefspor’un yanı sıra son yılların asansör takımı İzmir Büyükşehir Belediyespor da yer alıyor.
Kadınlar Bölgesel ligin gediklisi İzmir Büyükşehir Belediyespor, Burhaniye Belediyespor’un yanı sıra Bodrum Karya, Menemen Belediyespor, Bandırma Basket Ege’yi temsil edecekler.
Yarışın içinde olup da başarıyı elde etmek isteyenler Karayip Korsanları’nın şu sözünü asla unutmamalıdır: “Mücadele edilecek bir yol daha varsa, hiçbir şey ümitsiz değildir.”
Yönetici, teknik heyet ve sporcular başarılı olmak istiyorlarsa bu yolu bulmak zorundadırlar…
William Churchill ne demiş biliyor musunuz? “Uçurtmalar rüzgâr gücü ile değil, o güce karşı koydukları için yükselirler.”




AVNİ ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250