Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

YAĞMUR: BEŞİKTAŞ'IN TAVRI BENİ RAHATSIZ ETTİ

Alt yapı milli takımlarında çok önemli işler yapsa da A Milli Takım kapısından 27 yaşında girebilen Mehmet Yağmur, son yıllarda yaşadığı çıkışı Milliyet’e anlattı.

YAĞMUR: BEŞİKTAŞ'IN TAVRI BENİ RAHATSIZ ETTİ
Beşiktaş forması ile geçirdiği başarılı sezonun ardından takımdan ayrılıp Darüşşafaka Doğuş’a giden ve siyah-beyazlı taraftarların eleştirilerine maruz kalan başarılı oyuncu, ayrılığın nedenlerini de Ümit Avcı'nın gerçekleştirdiği röportajda açıkladı.
 
Öncelikle en çok merak edilen konu, Beşiktaş’tan para için mi ayrıldın?
“Kesinlikle hayır. Sezon bittikten sonra Ahmet Kandemir beni görüşmeye çağırdı. Bana Beşiktaş kulübü bir teklif yaptı ama benim kontratımda opsiyonum, bekleme sürem vardı. Bana ‘İstiyorsan imzanı şimdi at, yoksa başka oyuncu bulursak bu teklifi de bulamayabilirsin’ dendi. Hiç hak etmediğimi düşündüğüm bu tavır beni rahatsız etti, kendilerine de aynen öyle söyledim, ‘o zaman opsiyonumu bekleyeceğim’ dedim. Beklerken de hiç adım atılmadı. Emin olun, Beşiktaş isteseydi beni tutardı. Bunu istemediler. Hatta bonservis paramı kendim ödeyerek ayrılmak zorunda bıraktılar ve taraftara karşı, ‘para için gitti’ durumunda bıraktılar.”
 
İyi de böyle bir sezonun ardından Beşiktaş seni neden bırakmak istesin?
“Bence Ahmet abinin kafasında farklı bir plan vardı. Beni takımında istemedi. Başka bir açıklamasını ben de bulamıyorum. Bana yaptıkları teklifi, o tavrı gururuma yediremedim. Ben onurla Beşiktaş formasını taşırken, taraftarlar tarafından bu kadar sevilirken, öyle bir tavırla gelinmesini hak etmemiştim. Gerçekten çok üzüldüm.”
 
Daha önce de ayrılmıştın Beşiktaş’tan, Olin Edirne’ye gitmiştin?
Şampiyon olduğumuz sezonun sonrasında Ergin abi takımdan ayrıldı, yerine Erman Kunter geldi. Yeni bir yapılanma oldu ve orada ben düşünülmedim. Son ana kadar bekledim yine de kadroda düşünülmediğim söylenince, zaten birçok takım transferlerini yapmıştı, ben de Olin Edirne’ye gittim. İyi de sezon geçirdim. Sayı krallığında ilk 10 içindeydim. Zaten şampiyonluk ve sonrasındaki Olin sezonu, özgüvenimi artırdı.
 
Daçka’da ne hedefliyorsun?
“Daçka’da Oktay Mahmuti var ve onun antrenmana çok inandığını biliyorum. Bu sene Avrupa olmadığı için antrenman tempomuzun çok yukarılarda olacağını düşünüyorum. Geçiş sezonunda iyi çalışarak ilk 5 içinde yer almayı, seneye de Avrupa’da oynamayı hedeflemeliyiz.”
 
Milli takıma dönelim. A Milli takımda oynaman neden bu kadar gecikti?
“Alt yapılardan sonra aslında hep milli takımda oynarım diyordum ama bu zamana kadar o fırsatı bulamadım. İnsanların kafasında benimle ilgili hep soru işaretleri vardı. Ben de ‘bunu yıkacağım’ diye kafaya koymuştum. Önce Beşiktaş, ardından Olin Edirne ve geçen yıl da yine Beşiktaş’taki performansımla soru işaretlerini sildiğimi düşünüyorum. Sonuçta artık A Milli Takım’dayım.”
 
Son 3 yılın farkı neydi?
“Benim de hatalarım oldu. Ama artık kafamı sadece basketbola veriyorum. Kendime yatırım yapıyorum. Tatil bile yapmadan çalışıyorum. Evlendikten sonra çok daha düzenli bir hayata geçişimin de bunda rolü oldu. Artık sürekli kamp hayatında gibiyim. Ayrıca Beşiktaş taraftarıyla aramda çok iyi sinerji vardı. Bir de artık 27 yaşındayım ve Türkiye Ligi’ni çok iyi biliyorum.” 
 
“Ergin Abi ilk toplantıda ‘Türkiye’nin en iyi 21 oyuncusu olarak buradasınız ve bununla gurur duyabilirsiniz’ dedi. Sonuçta sezon içine yaptıklarınızla bunu hak ediyorsunuz. Gerçekten büyük mutluluk. Yaşıyorsun, yaşadıkça anlıyorsun. İnanın hâlâ çok heyecanlıyım.”
 
‘Guard sıkıntısı yok, bizden istenen bu’

Guardlardan ne beklenildiği önemli. Türkiye Ligi’nde hepimiz görev adamıyız, çünkü antrenörler onu istiyor. Sayı atmamız istense, bunu yapabilecek çok isim var ama o rol verilmiyor. Bize sayı atın denmiyor, yabancılara sayı attırın deniyor. Yabancılara verilen roller ve sorumluluk bize de verilsin, bunu başaracak çok fazla isim olduğunu görürsünüz.

Kaynak: Ümit Avcı / Milliyet

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250