Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

TKBL LİG KURULU YAPILDI

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Lig Kurulu Toplantısı, TBF yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

TKBL LİG KURULU YAPILDI

Polat Renaissance Otel Balo Salonu’nda saat 13:00’te başlayan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2014-2015 Sezonu Lig Kurulu Toplantısı’na, Kadın Basketbolundan Sorumlu TBF Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan ve TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş katıldı.

Takım temsilcileri olarak ise Beşiktaş Genel Menajeri Çiğdem Oktay, Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu, Canik Belediye Basketbol Şubesi Sorumlusu Zafer Şimşek, Galatasaray Odeabank Genel Menajeri Müge Erdem, Hatay Büyükşehir Belediyesi Basketbol Şubesi Sorumlusu Ali Sinan Şenak, İstanbul Üniversitesi BGD İcra Kurulu Başkanı Işık Eyigüngör, Kayseri KASKİ Kulüp Başkanı Ömer Yağmur, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Menajeri Melahat Aydın, Orduspor Genel Menajeri Halil Yılmaz ve Ormanspor Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kaptanoğlu lig kurulu toplantısında yer aldılar.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadın Basketbolundan Sorumlu TBF Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, geride bırakılan sezonda ülkemiz ve kadın basketbolu adına çok önemli ve güzel başarılar elde edildiğine vurgu yaptı. Bu başarılarla gurur duyduğunu ve payı olan herkesin de gurur duyması gerektiğini ifade eden Sonat, “Yapamadığımız şeylerden biri, ligimize henüz sponsor bulamamış olmamız,” diyerek kadın basketbolunun uzun uğraşlar sonunda yükselen statüsünün daha da geliştirilerek korunması gerektiğini dile getirdi.

Ülkemizde düzenlenecek olan 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın önemine değinerek 2014 yılının kadın basketbolumuz açısından dönüm noktası olduğunu söyleyen Jülide Sonat, “Kulüplerin ve milli takımların başarısı birbirini yukarı çekiyor. Bu konuda da hepimizin güçlü bir işbirliği içinde olmamız gerekiyor,” dedi. 2013-2014 sezonunun müthiş geçtiğini ve oldukça zorlu bir mücadeleye sahne olduğunu ifade eden Sonat, Kadınlar Euroleague’de Son Sekiz’e kalan Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ’yi bir kez daha kutladı ve TKBL’ye katılan yeni takımlara hoş geldiniz dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Gündem konularına geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin çok kaliteli bir lig olduğunu ifade eden TBF Genel Sekreteri Celal Arısan ise önümüzdeki sezon için tüm takımlara başarılar diledi.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda öncelikle 2014-2015 sezonunun lig takvimi seçenekleri değerlendirildi. İkinci olarak ise kulüpler, yabancı oyuncuların TKBL’deki statüsü ve kadrosunda dört yabancı oyuncu bulundurmak isteyen kulüplerin ödemesi gereken maddi tutar konularındaki taleplerini Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine ilettiler. Toplantı sona ermeden önce TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, önümüzdeki sezon için salonlarda kalite standardı sağlanması ve bilet gelirlerinin artırılması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.
 


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250