Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

02-06-2022 GENEL

Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampına Üç Türk Oyuncu Katılacak

NBA, FIBA ve İtalya Basketbol Federasyonu Sınır Tanımayan Basketbol (Basketball Without Borders – BWB) Avrupa'nın, İtalya’nın Assago bölgesindeki Spor Köyü ve Milano kentindeki Bocconi Spor Merkezi'nde 1-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampına Üç Türk Oyuncu Katılacak

 FIBA’dan yapılan açıklamaya göre, BWB Avrupa kampına Türkiye’den erkeklerde Kaan Berk Tarla, Özgür Cengiz ve Kadir Yiğit Yancı katılacak.

BWB Avrupa 2022’de Avrupa genelinde 24 ülkeden lise çağındaki en iyi 62 erkek ve kız çocuk bir araya gelerek, mevcut ve eski NBA, WNBA ve FIBA oyuncuları, efsaneleri ve antrenörleriyle çalışma fırsatı bulacak. Kampta yer alacak gençler ve antrenörler ayrıca yaşam becerileri, liderlik gelişimi ve toplum hizmeti programlarında yer alacaklar.

 

Katılımcılara NBA oyuncuları Danilo Gallinari (Atlanta Hawks; BWB Avrupa 2003, İtalya), Terance Mann (LA Clippers) ve Kemba Walker (New York Knicks) antrenörlük yapılacak.

 

Memphis Grizzlies Baş Antrenörü Taylor Jenkins, NBA’deki yardımcı antrenörler David Adelman (Nuggets), Johnnie Bryant (New York Knicks) ve Edniesha Curry (Portland Trail Blazers) ile eski WNBA oyuncusu Raffaella Masciadri (İtalya) ve İtalya Kadın Milli Takımı kaptanı ve Virtus Bologna forveti Sabrina Cinili de antrenörler arasında yer alacak. 

 

NBA ve FIBA, programın başladığı 2001 yılından bu yana 30 ülkede 63 BWB kampına ev sahipliği yaptı. BWB, 133 ülke ve bölgeden 3 bin 700'den fazla katılımcıya ulaştı.

 

NBA Avrupa ve Orta Doğu Genel Müdürü Ralph Rivera konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sınır Tanımayan Basketbol'un 20 yıldan uzun bir süre önce İtalya'daki ilk BWB kampından bu yana Avrupalı oyuncular üzerinde yarattığı etkiden inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. İtalya'ya geri döndüğümüz için mutluyuz. Bu genç oyunculara basketbol yolculuklarında bir sonraki adımı atarken unutulmaz deneyimler yaşatmak için FIBA ve FIP ile birlikte çalışacak olmaktan heyecan duyuyoruz."

 

FIBA Ulusal Federasyonlar ve Spor Direktörü Zoran Radovic ise, “2022'de Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa ile İtalya'ya geri döndüğümüz için çok mutluyuz, özellikle de BWB'nin ilki 2001'de orada yapıldığı için. Aynı zamanda bu yıl FIBA EuroBasket 2022'nin ev sahibi olan İtalya Basketbol Federasyonu ve NBA ile Avrupa'daki geleceğin yıldızlarına yüksek kaliteli bir program sunmak için bir kez daha birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250