Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

13-07-2014 ALT YAPI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDEN ALTYAPI ATAĞI

Geçmiş dönemlerde altyapıya önem vermemesi ve altyapıdan oyuncu çıkaramaması nedeniyle eleştirilen Torku Konya Selçuk Üniversitesi, altyapıya neşter vurdu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDEN ALTYAPI ATAĞI

Ali Yenisar’ın öncülük ettiği yeni oluşum, kulübe yeni yetenekler kazandırmak için yoğun bir uğraş veriyor. Altyapıdan sorumlu As Başkan Ali Yenisar yaptığı açıklamada, “Bu yıl altyapıda yeni bir oluşuma gittik. Çok önemli adımlar atıyoruz. Hocamız Aziz Bekir’de bu konuya çok önem veriyor. Sürekli olarak 2 genç oyuncuyu kadrosunda görmek istediğini belirtti. 2 hafta önce mevcut lisanslı basketbolcular arasından altyapı seçmeleri yaptık. Buradan 12 oyuncu seçtik. Daha sonra yaptığımız değerlendirmede bu sayıyı 8’e düşürdük. Yardımcı antrenörler Murat Yolcu ve Barış Özcan eşliğinde bu oyuncular idmanlara başladı. Zaman zaman Aziz hocada antrenmanlara eşlik ediyor. Bu oyuncular A takımlara antrenmanlara çıkacak. 2 oyuncu ise kadroya alınacak. Geçen sezon 7 kişiyle yaptığımız antrenmanlar var. Bu yıl aynı sıkıntıları yaşamak istemiyoruz.”dedi.

Altyapı antrenörleri ile uzun süreli sözleşmeler yaptıklarını belirten Yenisar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Konya’da ilk defa oluyor. Daha önce hep birer senelik sözleşmeler imzalanmıştı. Sürekli kulüp değiştiriyorlardı. Bunun yanında bölgesel bir takım kurmayı planlıyoruz. Burada başarı beklemiyoruz. Sadece altyapıdaki oyuncularımızın maç kondisyonunu kazanmasını istiyoruz. Yine ilk defa bir basketbol kampımız olacak. Okulların açılmasına bir hafta kala İstanbul ve Antalya’da Anadolu Efes, Banvit ve Karşıyaka ile ortaklaşa bir kamp düzenleyeceğiz. Buna isteyen herkes katılabilecek. Bu kampın çok verimli olacağını düşünüyorum. Bunun ötesinde Konya’da ramazanın bitmesiyle Gençler, yıldızlar ve masterlarda eş zamanlı ödüllü streetball turnuvaları düzenleyeceğiz.”

Sokakta gezerken yeni bir oyuncu keşfettiğini söyleyen Ali Yenisar şunları söyledi: “99 doğumlu oyuncumuz var Mustafa Doğan. Henüz daha 6 ay oldu. Sokaktan geçerken gördüm ve takıma kazandırdım. Bireysel çalışmalarını sürdürüyor. Çok yol kat etti. Melikşah Üniversitesi’de izledi ve bizden istedi oyuncuyu. Kardeşi var; 2001 doğumlu 1.98 boyunda. Konya’daki diğer kulüplerden de altyapıya oyuncu alıyoruz. Konya Basket ve Gençlik Spor’dan birkaç oyuncuyu kadromuza kattık.”

Altyapıya ciddi anlamda eğildiklerini söyleyen As Başkan Ali Yenisar, “Geçtiğimiz yıllarda altyapıda spor okullarından kazanılan paralar A takıma gidiyordu. Mantık buydu maalesef. Ama bu yıl başkanımız Hakan Faydasıçok altyapıya çok önem veriyor. Altyapıdan maddi destek değil, A Takımdan altyapıya destek verileceğini belirtti. Rektörlük Spor Salonu’nun yanı sıra Konya’dan birçok okulun spor salonlarıyla da görüşüyoruz. Bir pilot okul belirleyip, bu sporcuları bu okulda okutmalıyız. Özellikle 99, 2000 ve 2001 jenerasyonundan çok umutluyuz. Tabii biz 3 sene burada kalır mıyız bu soru işareti. Çünkü bu Konya’nın kanayan yarası. İstikrar sorunu var. Yeni yönetimler geliyor altyapılar, hocalar menajerler değişiyor ve bu kurulan sisteme zarar veriyor.”şeklinde konuştu.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ALT YAPI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250