Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

SAMET GEYİK: ELİM AYAĞIMA DOLANDI

A Milli Takım’ın Çeşme’de gerçekleştirilen kampında yer alan genç oyuncu Samet Geyik, Ay Yıldızlılarla çıktığı ilk antrenmanda büyük bir heyecan yaşadığını söyledi.

SAMET GEYİK: ELİM AYAĞIMA DOLANDI

1993 doğumlu oyuncu, bu yıl Beko Basketbol Ligi’nde Tofaş forması altında sergilediği başarılı performans sonrasında A Milli Takım’a seçilmeyi beklediğini söylerken, “Kampta yer almayı bekliyordum. Ancak antrenmana ilk çıktığımda heyecandan neredeyse topu çembere atamıyordum. Elim ayağıma dolandı. Ama sonrasında zamanla alışmaya başladım. Bu sırada Kerem Gönlüm ve Kerem Tunçeri olmak üzere, Oğuz Savaş ile Barış Ermiş çok yardımcı oldu. O nedenle hiçbir sıkıntı yaşamadım. İlk antrenman içerisinde alışmaya başladım” dedi.

A Milli Takım Baş antrenörü Ergin Ataman’ın çok başarılı bir isim olduğunu belirten Samet Geyik, “Onunla çalışmak benim için büyük bir şans. Tabii ki A Milli Takım bünyesinde olmak ve milli oyuncu olmak da oyuncu için ekstra bir motivasyon oluyor. Ancak Ergin Ataman ile çalışmak benim için daha da önemli. Bu şansı yakaladığım için çok mutluyum. Onun tarafından tercih edilmek de güzel bir şey. Şuan milli takıma alışmaya da başladım. Bizim için Çeşme, bu kamplara alışma bölümü. Herkese zamanla alışmaya başlıyoruz. İnşallah Bormio’da ve hazırlık maçlarında güzel performans sergileyip dünya şampiyonasına gitmek istiyorum” diye konuştu.

Çeşme kampında antrenmanların hafif tempoda geçtiğini söyleyen genç oyuncu, “Burada daha çok Bormio’daki kamp için hazırlık yapıyoruz. İstanbul’daki sağlık kontrollerinin ardından Bormio’da yeniden kamp başlayacak ve sonrasında da hazırlık karşılaşmaları oynayacağız. Belçika’da çok sıkı bir maç programı bizi bekliyor. İnşallah en iyi şekilde hazırlanırız. En sağlıklı şekilde dünya şampiyonasına gitmek istiyoruz” dedi.

Ersan İlyasova’nın yokluğunda power forvet pozisyonunda takıma katkı vermek istediğini belirten Samet Geyik, “Dakika aldığım süre boyunca takıma hücumda katkı vermek istiyorum. Ancak ribaund ve savunma konusunda genç oyuncu olarak bu görevi üstlenmemiz gerekiyor. Power forvet pozisyonunda boşluk varken bu şansı değerlendirip, Ergin Ataman’a kendimi gösterip, ilk 12’ye girmek istiyorum. Bu konuda da şansım olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

2014 FIBA Dünya Kupası’nda zorlu bir grupta bulunduğumuzu söyleyen yetenekli oyuncu, yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi: “Diğer gruplara göre baktığımızda daha iyi bir grubumuz var. Amerika çok iyi bir takım. Sonuçta hepsi NBA’de forma giyen oyuncular. Bizde bu iş için hayatımızı harcamışız, belli bir yere gelmişiz ve onlara karşı elimizden geleni yapacağız. Ama ilk gruptan çıkma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250