Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-08-2021 KADINLAR EUROLEAGUE

Kadınlar EuroLeague ve Kadınlar EuroCup’ta gruplar belirlendi

Almanya’nın Freising kentinde yapılan kura çekimiyle, Kadınlar EuroLeague ve Kadınlar EuroCup’ta 2021-2022 sezonu grupları belirlendi.

Kadınlar EuroLeague ve Kadınlar EuroCup’ta gruplar belirlendi

Toplam 16 takımın mücadele edeceği Kadınlar EuroLeague’de 14 takım direkt olarak grup aşamasından turnuvaya başlarken, son iki ekip ise elemeler sonucunda organizasyona katılım hakkı kazanacak.

Turnuvadaki temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Galatasaray B Grubu’nda yer alıyor. Eleme turu oynayacak Bellona Kayseri Basketbol ise KSC Kzekszard (Macaristan) ve ASC SEPSI-SIC (Romanya) ile karşılaşacak. 21-23 Eylül 2021 tarihlerinde Romanya’da oynanacak organizasyonu ilk sırada tamamlayan taraf, normal sezonda yer alma hakkı elde edecek. Temsilcimiz turu geçmesi halinde A Grubu'nda mücadele edecek.

Kadınlar EuroLeague’de gruplarında ilk dört sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselirken, beş ve altıncı sırada yer alan ekipler Kadınlar EuroCup’ta çeyrek finalden itibaren mücadele edecek.

Kadınlar EuroLeague’de gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu
UMMC Ekaterinburg (Rusya)
CB Avenida (İspanya)
ZVVK USK Praha (Çekya)
BLMA (Fransa)
TTT Riga (Letonya)
Umana Reyer Venezia (İtalya)
PBC MBA Moscow (Rusya)
Ön elemelerden gelecek 1. takım

B Grubu
Fenerbahçe
Galatasaray
Dynamo Kursk (Rusya)
Sopron Basket (Macaristan)
SPAR Girona (İspanya)
Basket Landes (Fransa)
VBW Arka Gdynia (Polonya)
Ön elemelerden gelecek 2. takım

Takımların 2 konferansa ayrıldığı Kadınlar EuroCup’ta ise tüm ekiplerimiz Konferans 1’de yer aldı. Organizasyonda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar son 16 turunda mücadele etmeye hak kazanacak. 

Buna göre C Grubu’nda yer alan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor, KS AZS AJP Gorzow (Polonya), BC Horizont Minsk (Belarus) ve  Spartak MK Vidnoje / AZS UMCS Lublin galibi ile karşı karşıya gelecek.

D Grubu’nda bulunan Nesibe Aydın, Kadınlar Euroleague elemesinden gelecek takım, Neve David Rambla (İsrail), Universitas PEAC / Niki Lefkadas galibi ile oynayacak. 

F Grubu’nda yer alan Orman Gençlik, Aluinvent DVTK Miskolc (Macaristan), BC Nika Syttyvkar (Rusya) ve KS Basket 25 / Eleftheria Moschatou galibiyle mücadele edecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ise Konferans 1 ön elemesinde Elitzur Holon (İsrail) ile eşleşirken Birevim Elazığ İl Özel İdare, PAOK (Yunanistan) ile karşı karşıya gelecek.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250