Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

İSTANBULSPOR'DAN 2 OYUNCUSU İÇİN AÇIKLAMA

Türkiye Basketbol Erkekler 3.Ligi Final Grubu'nda mücadele eden İstanbulspor, Adana'ya gelmeyen oyuncuları Candar Yılmaz ve Özgür Şahin ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

İSTANBULSPOR'DAN 2 OYUNCUSU İÇİN AÇIKLAMA

"13-18 Mayıs tarihleri arasında Adana'da düzenlenen TB3L Final Grubu müsaabakalarında takım kadromuz ile ilgili tarafımıza yoğun biçimde yöneltilen sorular sebebiyle, kamuoyunundaki bilgi kirliliğini gidermek için bu açıklamanın yapılması mecburiyetinde kalınmıştır.

Herkesin malumu olduğu üzere Adana'da düzenlenen Play-Off grubu maçlarına kadromuzda iki eskikle katılmak zorunda kaldık. 2013-2014 Erkekler Bölgesel Ligi ve devamında kurulan Türkiye Basketbol 3. Lig'inde lisansları kulübümüze tescil edilmiş olan sporcularımızdan Candar Yılmaz ve Özgür Şahin, şu anda sürmekte olan bu önemli organizasyona kulübümüzden habersiz ve izinsiz olarak katılmamışlardır. Kulübümüz iyi niyetle  Afyon Belediye Spor Kulübü müsabakasına kadar adı geçen oyuncuların Adana'ya gelerek maça çıkmalarını beklemiştir. Ancak maalesef bu oyuncular maça çıkmamış ve mevcut fiili hal vuku bulmuştur. Kulübümüz sezon boyunca diğer tüm sporcularımıza olduğu gibi adı geçen sporculara da amatör ihtiyaçların da ötesinde tüm taahhütlerini eksiksiz yerine getirmiş olmasına rağmen bu sporcuların bu keyfi ve etik olmayan tutumlarının kabul edilmesi mümkün değildir. Bu durum maalesef sporun geldiği noktayı, amatörlükle profesyonelliğin nasıl iç içe geçtiğini ve ancak profesyonelliğin sporcular ve menajerlerce halen sindirilip yeterince anlaşılamadığının açık bir örneği olmuştur.

Olayın ayrıntılarına bu aşamada girmek istememekle beraber, haksız taleplerle önce kulübümüzü taciz eden, ardından kendilerine bağlı oyuncularını ayartarak turnuvaya katılmamalarını telkin edip bunu baskıyla uygulatan menajerlerin de en az sözü edilen oyuncular kadar bu çirkin durumda payı olduğunu herkese duyurmak isteriz.

Bu oyuncularımız Adana'daki turnuvaya ‘mazeretsiz' takımla gelmedikleri ve dün oynanan maçta ‘mazeretsiz' sahada yer almadıklarından dolayı Yönetim Kurulumuz tarafından kadro dışı bırakılmış ve disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Kulübümüz bununla da kalmayarak, tüm sezonun meyvelerinin toplanacağı ve ligin herkes bakımından kaderinin belirleneceği bir aşamada bu duruma yol açarak tüm ligin dengelerini bozan, menajerlik şirketi ve oyuncular hakkında disiplin işlemi yapılması bakımından TBF nezdinde de başvurular yapacak, sonuçlanana kadar da takipçisi olacaktır.

İstanbulspor Kulübü 1926 yılında kurulmuş ve Türkiye'de basketbol tarihinin en eski kurumlarından biri olmasının yanısıra Türk sporunun temel taşlarından biridir. Kulübümüzün menfaatleri ve saygınlığının korunması doğrultusunda başta ilgili oyuncular olmak üzere kulübümüze zarar veren herkes hakkında tüm yasal takibatın yapılacağını kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz.

İstanbulspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu"




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250