Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

HERSEK: AY YILDIZLI FORMA HERKESİN HAYALİ

Barış Hersek, her Türk gencinin hayalinin Ay Yıldızlı formayı giymek olduğunu söyledi.

HERSEK: AY YILDIZLI FORMA HERKESİN HAYALİ

İspanya’da düzenlenecek FIBA 2014 Dünya Kupası öncesi hazırlıklarına Çeşme’de başlayan A Milli Takımımızda Barış Hersek, her Türk gencinin hayalinin Ay Yıldızlı formayı giymek olduğunu söyledi.

A Milli Takım’a seçildiği için büyük bir gurur yaşadığını belirten Barış Hersek, “Ay Yıldızlı forma altında basketbol oynamak her Türk gencinin hayali. Hem benim hem de ailem için bu durum gurur verici. Milli Takımdaki diğer arkadaşlarımla birlikte ilk hazırlık dönemine başladık ve bu da çok güzel bir başlangıç oldu. Alaçatı’da günde tek idman yapıyoruz. Hafif de bir tatil havasındayız. Antrenmanlardan sonra dinleniyoruz. Dolayısıyla bu başlangıç müthiş oldu. 2014 FIBA Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz ve bu kamp da hazırlık süreci öncesinde çok güzel bir başlangıç oldu” dedi.

Ay Yıldızlılarımızın yeni baş antrenörü Ergin Ataman ile daha önce Anadolu Efes ve Beşiktaş İntegral Forex’te birlikte çalıştığını bu nedenle tecrübeli basketbol adamının sistemini yakından bildiğini söyleyen milli oyuncu, “Açıkçası Ergin Ataman, sadece Türk basketbolunda değil, Avrupa basketbolunun da en önemli antrenörlerinden birisi. Kendisiyle daha önce Anadolu Efes’te kısa süre çalıştım. Beşiktaş’ta da üç kupalı sezonda beraberdik. Sistemini ve isteklerini çok iyi biliyorum. Basketbol anlayışı ve kalitesi de zaten ortada. Bizim tek yapmamız gereken, onun istediklerini yerine getirmek. Şayet onun düşündüklerini yapabilirseniz o zaman mutlaka ciddi başarılar elde ediyorsunuz. Milli Takımda da aynısının olacağını düşünüyorum. Ergin Ataman için hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

2014 FIBA Dünya Kupası’ndaki rakiplerimizle ilgili de bir değerlendirmede bulunan genç oyuncu, “Gruptan çıkma şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önemlisi adım adım düşünmeliyiz. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak olmalı. Sonrasında da gelecek takımlara göre ilerlemek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Ay Yıldızlı formasının oyuncular için olduğu kadar taraftarlar açısından da çok değerli olduğunu belirten Barış Hersek, 2014 FIBA Dünya Kupası öncesi basketbolseverlere şu mesajları verdi: “Duygularımızı milli takım için çok fazla yansıtabiliyoruz. Basketbolun yanı sıra futbol, voleybol ya da diğer spor dalları olsun, halkımız her zaman milli takımımızı desteklemiştir. Biz şimdi burada yeni bir yapılanma sürecindeyiz. Her şey farklı ve bir değişim yaşadık. Şayet oyuncular ve teknik heyet bir uyum yakalarsak o zaman başarıyı yakalamak da kolay olur. Halkımız bizi her zaman sonuna kadar desteklemiştir. Şimdi de aynı şekilde destekleyeceklerini biliyorum. Biz de takım olarak bu güvenlerini sahaya koyacağımız basketbolla boşa çıkartmak istemiyoruz”

Beko Basketbol Ligi’nde geride kalan sezonu da kendi performansı açısından değerlendiren Barış Hersek, özellikle Spor Toto Türkiye Kupası’nda oynadıkları Türk Telekom maçı ile play-off çeyrek finalindeki Anadolu Efes karşılaşmalarını unutamadığını söyledi. Başarılı oyuncu bu iki maçla ilgili olarak şunları söyledi: “Türk Telekom ile oynadığımız Spor Toto Türkiye Kupası mücadelesi uzatmaya gitmişti. Açıkçası o maçta çok kötü oynamıştık. Türk Telekom, basketbol felsefesi olarak bize ters geliyordu. Uzatmaya giden maçta inanılmaz bir stres yaşadım. Hatta Kerem Tunçeri ile Jon Diebler bire bir oynadığında savunma ribaundunu ben aldım ve maç da uzatmaya gitti. O an pozisyon basket olmasın diye yaşadığım stresi asla anlatamam. Sonrasında da maç uzatmaya gitti. Benim için unutulmaz bir maç oldu. Ayrıca Anadolu Efes ile oynadığımız play-off maçında kendi sahamızda oynadığımız karşılaşmada son bir dakika kala üç sayılık basket atmıştım. O da benim açımdan unutulmaz bir andı”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250