Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Evren Büker: Türk antrenör olması benim için önemli

FIBA 2014 Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan A Milli Takımımızın tecrübeli oyuncularından Evren Büker, 2010 yılında düzenlenen FIBA Dünya Kupası’nda tüm ülkenin kenetlenmesiyle büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Evren Büker: Türk antrenör olması benim için önemli

Çeşme’de ilk kampını yapan A Milli Takımımızda Evren Büker, hazırlık süreciyle ilgili olarak, “Bu kamp hem kaynaşma hem de tatil niteliğinde. Bir çok genç oyuncudan kurulu bir ekibiz. Kendi jenerasyonlarında birlikte oynayan oyuncular var. Kerem Tunçeri ile Kerem Gönlüm de takımın ağabeyleri durumunda. Onlar da çok tecrübeli oyuncular. Aslında birbirini iyi tanıyan bir ekibiz. Adelelerimizi ve kaslarımızı Bormio kampına hazırladık” dedi.

A Milli Takım Baş antrenörü Ergin Ataman’ın kendisini ispatlamış çok önemli bir isim olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, “Futbolda olduğu gibi basketbolda da bir kere Türk antrenörün olması benim için önemli. Çünkü doğup büyüdüğü, yetiştiği insanlarla birlikte iletişim kuruyor. Bu şampiyonada Ergin Ataman ile birlikte mücadele edeceğiz. Onun gibi tecrübeli bir antrenöre benim söyleyecek bir şeyim yok. Kendisini ispatlamış, saygı duyduğumuz bir isim. İnşallah hep birlikte güzel başarılara imza atacağız” diye konuştu.

2014 FIBA Dünya Kupası’nda belirli seviyede takımlarla mücadele edeceğimizi söyleyen Evren Büker, “ABD’nin güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Diğer takımlara baktığımızda da Finlandiya, Yeni Zelanda ve Ukrayna belirli seviyede ekipteler. Orada artık maç ayırt etmeksizin her karşılaşmayı maç maç düşünüp kazanmamız gerekiyor. Umuyorum ki bir üst tura çıkacağız. ABD maçı zorlu olacaktır. O karşılaşmada kendimizi deneyeceğiz. Ancak diğer oynayacağımız maçların tamamını kazanmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Kupası’nda muhteşem bir atmosfer yaratıldığını kaydeden başarılı oyuncu, sözlerini de taraftarlara verdiği mesajla noktaladı: “Ülke olarak 2010 yılında düzenlenen FIBA Dünya Kupası’nda herkes basketbolun ne olduğunu gördü ve anladı. Bu spor, futboldan sonra ikinci planda kalıyordu. Ancak 2010 FIBA Dünya Kupası’nda taraflı tarafsız hemen herkes, dışarıda ve kafelerde bizim oynadığımız maçları takip ettiler. Herkesin kalbi basketbol için attı. Şimdi bizim istediğimiz, dualarını yine eksik etmemeleri. Biz de inşallah taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Ayrıca şunu da eklemek isterim ki; tüm takım arkadaşlarıma sakatlıksız bir kamp süreci diliyorum. İnşallah en iyi olan 12 kişi mücadele edecek. Alnımızın akıyla başarılı olacağımızı düşünüyorum”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250