Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Davut Güngör, Time Out’a Konuk Oldu

Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nin iddialı takımlarından Dostluk Spor Kulübü’nün Sportif Koordinatörü ve Başantrenörü Davut Güngör, Uzay TV’de yayınlanan ve Yıldıray Yıldırım’ın sunuculuğunu yaptığı Time Out programına konuk olarak, kadın basketbol liglerini ve milli takımları değerlendirdi.

Davut Güngör, Time Out’a Konuk Oldu

Programa, Kadın Milli Takım’ları yorumlayarak başlayan Davut Güngör, A Milli Takım’ın elde ettiği başarıların, gelecek nesillerin daha fazla motive olacağına ve onlar için önemli bir hedef oluşturacağını ifade etti. Güngör, “Yeni jenerasyonların ablalarıyla birlikte oynaması, gelecekte bu başarıların sürdürülebilir olacağını göstermektedir. Türkiye Basketbol Federasyonu ve milli takım antrenörlerinin de her daim değindiği ‘sürdürülebilir başarılar’ yakalanacağı inancındayım. Altyapı Milli Takım’larımızda çok değerli jenerasyonlara sahibiz. Benim milli takımlarda çalıştığım dönemlerde, üst jenerasyona geçen ve A Milli Takım’a aday bu kadar namzet oyuncumuz yoktu. Şimdi ise her jenerasyonda en az 3-4 tane namzet aday var” diye konuştu.

KULÜPLER, ÖNEMLİ FEDAKARLIKLAR YAPIYOR
Milli takımların başarısında en önemli payın, kulüplerin yaptığı yatırımlar ve bugün Türk basketbolunun geldiği seviye olduğunu söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “4 ayrı profesyonel basketbol liginin olmasının, Türkiye'de kadın basketbolunun ne denli geliştiğini ve genç sporcular için spora başlama döneminde basketbolun öncelikli tercih edilebilir olduğunu göstermektedir” dedi

Türkiye kadın basketbol liglerini de değerlendiren Güngör, 2015-2016 sezonunda 4 ligde 64 kulübün mücadele ettiğini, liglerin kalitesinin çok arttığını ve marka değerinin daha da yükselmesi için Türkiye Basketbol Federasyonu’nun önemli çalışmaları olduğunu söyledi. Türk basketbolunun gelişmesi için kulüplerin önemli fedakarlıklar yaptığını belirten Güngör, bu yatırımların sürdürülebilir olması için Türkiye Basketbol Federasyonu’nun desteğinin, uzun vadeli kaliteyi getireceğini sözlerine ekledi.

LİGLER ARASINDAKİ TEK FARK, YABANCI SAYISI
Özellikle Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi, TKBL ve TKB2L’nin kalitesinin artık neredeyse birbirine yakın olduğuna değinen Davut Güngör, “Belki gelecekte, tıpkı futbolda olduğu gibi basketbolda da 3, hatta 4 ligin katılımıyla düzenlenebilir Türkiye Kupası organizasyonunun, çok büyük sürprizlere gebe olacağına ve kalitenin yüksek olacağına inanıyorum. Kadınlar ligleri arasında tek farkın, yabancı sayısı olduğunu düşünüyorum çünkü artık liglerdeki Türk oyuncuların kalitesi birbirine çok yakın. Hatta Türk oyuncuların gelişimine katkı sağlamak için özellikle kadın basketbolunda yabancı sayısının da yeniden değerlendirilmesinin iyi olacağı inancındayım. Yabancı sayısının azalması, milli takımların başarısına da önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Genç antrenörlerin başarısına da değinen Davut Güngör, “Genç antrenörlere güvenmenin, kulüplerin başarısında önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Fırat Okul'un yakaladığı önemli başarılar, aynı zamanda Ömer Buharalı, Kaan Artun ve Ekin Baş'ın istikrarlı başarıları ile uzun yıllar Türk basketboluna hizmet edecek kaliteli antrenörlerin olması, bizlerin de üst liglerde başarılı olacağımızı göstermektedir. Ayrıca Bugün altyapılarda çalışan başarılı genç antrenörler var ve bence profesyonel liglerde de başarılı olacaklardır. Emre Özsarı, Barış Akgün, Efe Güven, Ender Kaya, Halil Demirbilek ve Mersin’de önemli sporcular yetiştiren İnanç Güraslan gibi bir çok değerli antrenörün üst liglerde kalıcı ve istikrarlı başarılar yakalayacaklarına inanıyorum” yorumunda bulundu.
Programın sonunda Yıldıray Yıldırım ve Time-Out ekibi, Davut Güngör'e doğum günü sürprizi yaptı.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250