Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

22-09-2016 Federasyon Kupası

Bursaspor Durmazlar'ı Petkim de durduramadı

Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası C Grubu 3. gün maçlarında Petkim Spor ile karşılaşan Bursaspor Durmazlar, rakibini 68-65 yenerek yoluna kayıpsız devam etti.

Bursaspor Durmazlar'ı Petkim de durduramadı

Karşılaşmaya 16-3'lük bir seriyle baskılı başlayan Bursaspor Durmazlar, ilk çeyrek biterken 20-13 öndeydi. İkinci çeyrekte de çok etkili bir oyun sergileyerek farkı artıran Bursa temsilcisi soyunma odasına 34-20'lik üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrekte baskılı bir oyun sergileyerek yeniden maça ortak olan Petkim Spor farkı 4 sayıya kadar indirdi ve son çeyrek Bursaspor'un 49-45'lik üstünlüğüyle başladı. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan son çeyrekte Petkim Spor rakibini yakalayıp öne geçmeyi başarsa da üstünlüğünü koruyamadı ve Bursaspor Durmazlar karşılaşmadan 68-65 skorla galip ayrıldı.

Maç sonrası görüşler
Şemseddin Baş (Bursaspor Durmazlar)
“İlk yarıda istediklerimizi sahaya yansıttık. Hücumda bazı aksaklıklar olmasına rağmen çok değerli oyunculara sahip bir rakibe karşı oynadık. İkinci yarıda 45 sayı yedik ve bu olacak gibi değil. Önde de olsak geride de olsak mücadele ediyoruz. Son dakikaya kadar oynatmak istediğimiz felsefe de bu. Geri adım atmamaya çalışıyoruz. İlk yarıdaki ribaund katkısı çok fazlaydı. Top kayıplarımız ilk ayrıda üçtü, ikinci yarıda 8’di. Sert savunmalara karşı çembere gidip basit skor bulsaydık fark açılacaktı. Çok değerli bir galibiyet aldık. Hedefimiz öncelikle kalıcı olmak ve kendimizi kabul ettirmek. 3’te 3 yaptık. Çok değerli bir galibiyet aldık.”

Salih Uğraşan (Bursaspor Durmazlar)
“Öncelikle tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Çok değerli bir galibiyet aldık. Rakibimiz turnuvaya tutunabilmek adına kazanmak zorundaydı. İlk yarıda iyi başladık ama rakibimiz geri geldi. Sonunda daha az hata yapan olduğumuz için kazandık.”

Burak Gören (Petkim Spor)
“Öncelikle Bursaspor’u tebrik ediyorum. İlk yarıda iyi oynadılar ve öne geçtiler. Biz de 3.periyottan itibaren sert savunmayla boş atışlar bulduk. Ancak yüzdesiz attık. İkinci yarıdaki sert savunmamız ve tempo bulmamızla maç içerisine girdik. Kazanabilirdik de kaybettik. Burada Federasyon Kupasında maçlar ilerledikçe kadro sıkıntımız da ortaya çıkıyor. İki oyuncumuz buraya gelemedi Üçüncü günde yorgunluklar da ön plana çıktı. Buna rağmen ikinci yarıdaki sertlikten memnunum. Bize referans olacak bir maç oynadık. Tekrardan rakibimizi kutluyorum.”

Ali Ulaş Peker (Petkim Spor)
“Turnuvanın üçüncü gününde kazanmak çok önemliydi ama kaybettik. İkinci yarıda iyi oynasak ve son topa kadar gelsek de istediğimiz gibi olmadı.”

Bursaspor Durmazlar                                                                           Petkim Spor




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250