Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

BATUK: HAZIRLIK MAÇLARINDA FORM TUTACAĞIZ

A Milli Takım oyuncularından Birkan Batuk, İspanya’daki 2014 FIBA Dünya Kupası'nda takım olarak başarıya ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

BATUK: HAZIRLIK MAÇLARINDA FORM TUTACAĞIZ

Çeşme’de gerçekleştirilen kampta hem çalışma hem de dinlenme şansı yakaladıklarını belirten Birkan Batuk, “Kampta sabah antrenman yapıyor, sonrasında da kendimize dinlenmek için zaman ayırıyoruz. Aynı zamanda hep birlikte zaman geçirme şansı yakalıyoruz. Genel olarak iyi bir kamp geçiriyoruz. Hem dinleniyor hem de çalışıyoruz. Esas buradan sonra Bormio kampı önemli olacak. Bizim için tam anlamıyla kamp sürecinin başladığı zaman Bormio olacak. Orada geçireceğimiz süreç, hepimiz için çok önemli. Çünkü bizi orada daha ağır ve zorlu antrenmanlar bekliyor. En iyi şekilde çalışıp sonrasında hazırlık maçlarında form tutacağız” dedi.

A Milli Takım Baş antrenörü Ergin Ataman ile ilk kez çalışma şansı yakaladığını belirten genç oyuncu, “Perşembe gününden bu yana ilk kez Ergin Ataman ile çalışıyor ve onun sistemini görüyorum. Kendisi hem genç hem de tecrübeli oyuncu olsun, herkese şans vereceğini söyledi. Bunu söylemese bile burası A Milli Takım ve buraya motive olarak gelmek zorundayız. Ergin Ataman’ın böyle bir açıklamada bulunması bizler için çok önemli bir şey. Kendisi takımda isimlerin değil, en formda 12 oyuncunun olacağını söyledi. Bu da ayrı bir motivasyon kaynağı. Tüm oyuncular olarak motive olup, elimizden gelenin en iyisini yaparak milli takıma hizmet etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

İspanya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda zorlu rakiplerle karşılaşacaklarını belirten Birkan Batuk, “Finlandiya ile geçen sene Avrupa Şampiyonası’nda oynamıştık. Gerçekten de çok iyi bir takım olduklarını söyleyebilirim. Amerika, son dünya şampiyonu olarak organizasyona katılacak. Onlar da çok iyi bir takım. Amerika ve Finlandiya ile oynayacağımız maçların bizler için en önemli karşılaşmalar olacağını düşünüyorum. Elbette her maç çok önemli ama bu iki karşılaşmanın biraz daha grup açısından önemli olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

A Milli Takımımızı zorlu bir Dünya Şampiyonası sürecinin beklediğini sözlerine ekleyen başarılı oyuncu, Ay Yıldızlı taraftarlara ise şu mesajı gönderdi: “Sonuçta maçlar kaybedilebilir ya da kazanılır. Ama herkes emin olsun ki biz elimizden gelen tüm mücadeleyi sahada göstereceğiz. Taraftarlarımızı da imkanı olanları İspanya’ya ya da televizyondan bizi desteklemelerini istiyoruz.”

Yeni sezonda Anadolu Efes’te görev yapacak olan Dusan Ivkovic’in hem kendisi hem de takımdaki diğer genç oyuncular için büyük bir şans olduğunu söyleyen Birkan Batuk, “Biz sezon bittikten sonra bir aylık süreçte çalıştık. Dusan Ivkovic antrenmana gelip bizimle konuştu. O sırada genç oyunculara önem verdiğini, bizler için burada olduğunu söyleyerek, bize süre ve sorumluluk vereceğini söyledi. Kendisinden duyduğum, bize de söylediği çok çalışmamız gerektiğiydi. Biz de elimizden geldiği kadar çok çalışarak başarıya ulaşmaya çalışacağız. Bunu hem kendi kariyerimiz hem de Anadolu Efes için yapacağız”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250