Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ataman: Uzun oyuncularımızı iyi kullanmaya başlayınca farka gittik

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki ilk maçında İzlanda’yı 99-72’lik skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ve Alperen Şengün ile Onuralp Bitim mücadeleyi değerlendirdi.

Ataman: Uzun oyuncularımızı iyi kullanmaya başlayınca farka gittik

Ergin Ataman “İzlanda karşısında çok güzel bir atmosfer vardı, basketbolseverlere teşekkür ediyorum. Bu turnuva Olimpiyat Oyunları yolunda çok önemli. İzlanda bizim seviyemizde bir takım olmasa da sonuçta tehlikeli bir ekip. Rakibimiz Dünya Kupası'na gitmeyi 1 sayıyla kaçırmış bir takım. Maçın beşinci dakikasından sonra oyuna çok net ağırlığımızı koyduk. Özellikle uzun oyuncularımızı iyi kullanmaya başlayınca farka gittik. İkinci yarıda as oyuncularımızı dinlendirdik. Çünkü Bulgaristan ile oynayacağımız karşılaşma çok daha zorlu geçecek. İnşallah Bulgaristan maçını da kazanıp gruptan çıkmayı garantileriz.” değerlendirmesinde bulundu.


Alperen Şengün ise "Öncelikle çok odaklıydık turnuvaya. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Turnuvaya güzel bir başlangıç yaptık. Böyle devam etmek istiyoruz. Taraftarın ve çocukların ilgisi hoşuma gidiyor. Uzun yıllar milli takımda oynayacağım. Onlara çok teşekkür ediyorum." dedi.


Onuralp Bitim "Kazandığımız için mutluyuz. İlk maçlar tehlikeli olur ama bugünü güzel geçirdik. Fakat daha kazanmamız gereken grup maçları ve devamı var. Bunları da kazanarak ülkemizi olimpiyat elemlerinde temsil etmek istiyoruz. Kazanmaya geldik kazanıyoruz. Çok yetenekli oyunculara sahip bir takımız. Önemli olan formanın hakkını vermek. Kazanmaya yardım etmeye çalışıyorum. Önemli olan kazanmak ve mutluyum." açıklamasında bulundu.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250