Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

06-08-2016 OLİMPİYATLAR

2016 Rio Olimpiyat Oyunları başlıyor; Potanın Perileri sahne alıyor!..

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Kadınlar Basketbol Turnuvası, 6 Ağustos Cumartesi günü A Grubu’nda A Milli Kadın Takımımız ile Fransa arasında oynanacak müsabaka ile başlayacak. .

2016 Rio Olimpiyat Oyunları başlıyor; Potanın Perileri sahne alıyor!..

6 Ağustos - 20 Ağustos 2016 tarihleri arasında Rio’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları Kadınlar Basketbol Turnuvası’na Ay Yıldızlılarımızın yanı sıra; Avustralya, Belarus, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Japonya, Senegal, Sırbistan, İspanya ve ABD takımları da katılacak.

Tarihinde ikinci kez Olimpiyatlar’a katılan ve A Grubu’nda yer alan A Milli Kadın Takımımız, Fransa, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Belarus takımları ile mücadele edecek. Olimpiyatlardaki ilk maçını 6 Ağustos Cumartesi günü Fransa ile oynayacak Ay-Yıldızlılarımız, A Grubu’nda ilk 4 takım içerisinde girmesi durumunda çeyrek finale yükselecek.

6 Ağustos’ta başlayacak grup maçları, 14 Ağustos’ta oynanacak müsabakalarla sona erecek. Bir günlük aranın ardından çeyrek final müsabakaları 16 Ağustos, yarı final müsabakaları 18 Ağustos, şampiyonu belirleyecek final maçı ise 20 Ağustos tarihinde oynanacak.

Rakip Fransa

A Milli Kadın Takımımızın Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk rakibi Fransa, 2015 yılı itibariyle FIBA Dünya sıralamasında 4.sırada bulunuyor. Bugün oynanacak karşılaşma TSİ 18:00’de başlayacak.

Olimpiyat Oyunları’na, Nantes’ta düzenlenen eleme maçları sonucunda katılan Fransa, Küba, Yeni Zelanda ve Arjantin’i geride bırakarak Rio’da düzenlenen organizasyona katılma hakkını elde etti. 

A Grubu’nda yer alan Fransa, elemelerde ilk maçında Küba’yı 83-67’lik skorla mağlup ederken, ikinci maçında ise Yeni Zelanda’yı 70-52’lik skorla geçti. Grup maçlarını ikide iki yaparak tamamlayan Fransa, eleme turunda karşılaştığı Arjantin’i 90-53 ile geçerek adını Rio Olimpiyat Oyunları’na yazdırdı. 

1.80 boy ve 27 yaş ortalamasına sahip olan Fransa’nın kadrosunda, Isabelle Yacouubou, Endy Miyem, Sarah Michel ve Sandrine Gruda gibi önemli isimler bulunuyor. Turnuvaya başlamadan kısa bir süre önce takımın 34 yaşındaki tecrübeli oyun kurucusu Celine Dumerc sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartıldı. Dumerc'in yerine Fransa'da, Amel Bouderra kadroya dahil edildi




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER OLİMPİYATLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250